Onze projecten

Helaas komt er nog veel armoede voor op de Filipijnen. Tijdens onze reizen werden wij hier veel mee geconfronteerd en besloten om te kijken of wij iets konden betekenen.

Natuurljk zijn er al vele NGO’s actief in het land en veel (buitenlandse) kerkelijke organisatie hebben projecten om hulp te bieden. Dus wat konden wij nog doen?

Al pratend kwamen wij tot de conclusie dat wij hulp wilde bieden die direct controleerbaar was en die niet vrijblijvend mocht zijn.  En ja, opleiding is dan een belangrijke pilaar om een beter leven te kunnen bieden.  Zo ontstond JENNAH.

Op de Filipijnen wordt er gratis onderwijs geboden door de overheid. Echter de bijkomende kosten (les materiaal, uniform, schoolreisjes etc.) moeten ouders zelf opbrengen en dat is vaak onmogelijk. Daarnaast dromen veel ouders ervan om hun kinderen naar een particuliere school te sturen omdat het onderwijs daar beter zou zijn.

Wij besloten om hulp te bieden bij het volgen van onderwijs. Echter deze hulp is niet vrijblijvend. De kinderen die wij ondersteunen ondertekenen vanaf het moment dat ze naar het voortgezet onderwijs gaan een contract.  In dat contract verplichten zij zich om na het afronden van hun studie en het vinden van een baan 10% van hun salaris voor een bepaalde duur te doneren aan JENNAH.  Deze donaties worden weer gebruikt om nieuwe projecten te financieren.  Behaalt een student Highschool en vindt dan werk dan betaald hij of zij vijf jaar lang de donatie. Voor een universitaire opleiding is de termijn 10 jaar.

Ook ondersteunen wij kleine zakelijke projecten. Hier geldt dat de ondernemer maandelijks 10% van de winst doneert aan JENNAH.

Dit zijn echter kleine bedragen en wij zijn nog jong. Daarom zoeken wij ook sponsoren die bij willen dragen aan deze projecten.  Belangstelling om sponsor te worden? Of Wilt je meer  weten? Neem dan even contact met ons op.

 Onze projecten

 

Nikka

 

 

Toen Nikka de Highschool had afgesloten wilde ze graag verder studeren maar kon geen studie beurs krijgen. Ze wilde graag accountancy studeren aan de universiteit. Wij zochten en vonden een persoonlijke sponsor. Inmiddels heeft Nikka dit jaar haar Bachelor gehaald en is nu druk aan het studeren voor haar Master of science en haar Bar exam

 

Bauding

 

 

Bauding s vier jaar oud. Haar familie woont in Albay en heeft weinig middelen om voor haar te zorgen. Bauding zit moenteel in de kleuterklas van een particuliere school. En zoals je kunt zient heeft ze haar eerste certificaat verdiend; De gezelligste van de klas. Dankzij Jennah kan Bauding elek dag