Speciale groepen

Han is van beroep personal coach en heeft als mede eigenaar van Gezinsbegeleiding Autisme meer dan tien jaar met mensen met autisme gewekt. Van zijn klanten kwam de vraag of ze niet eens mee konden. In de afgelopen jaren heeft Jennah tours meerdere reizen door de Filipijnen georganiseerd voor mensen met autisme en hun familieleden.

Mensen met autisme hebben vaak last van sensoriele over en onder prikkeling. In een land als de Filipijnen waar het weer anders is, de drukte groter is dan vaak gewend er zeer veel lawaai is, lijkt dat voor deze mensen een onmogelijke opgave om te kunnen genieten.  Niets is minder waar.

Tijdens de reizen wordt er rekening gehouden met de problemen die men ervaart. Er worden veel rust momenten ingebouwd om te ontprikkelen en aan het einde van de dag worden er individuele gesprekken gevoerd met de deelnemers.  Tijdens deze gesprekken staat het overwinnen van de moeilijkheden centraal. Hoe kun je toch genieten, wat kun je doen om je prikkels te verminderen of vermeerderen.

Gebleken is dat voor bijna alle deelnemers de reis een grote overwinning is geweest op  zichzelf.  Ze leerde omgaan met veranderingen, leerde voedsel eten wat ze niet hadden gedacht ooit te eten. Leerde hun woede te beheersen, zich uit te spreken, en vooral om te genieten.

“Ik zal nooit meer schelden op mijn medeweggebruikers of in de file omdat het te lang duurt. “

“ nu ik dit aankon, kan ik ook mijn examen halen, ik ga ervoor”

De reis wordt aangepast aan de (on) mogelijkheden van de deelnemers, vooraf worden deze in kaart gebracht en wordt er gekeken naar (indien gewenst) doelen voor de reis.

Neem gerust eens contact met ons op als je meer aansacht nodig hebt dan anderen. Of je nu slecht ter been bent of autisme hebt, er is veel mogelijk.