Hallo

Jennifer Rodriguez en Han Coster. In 2011 hebben wij elkaar ontmoet in Manilla. Wij vonden elkaar wel aardig en besloten samen door het land te reizen.  Jennifer als Filipijnse was een meesteres in het vinden van de juiste plekken en verblijf.  De gebaande paden waren voor ons niet weggelegd. Han wilde graag de echte Filipijnse cultuur en de mensen ontdekken. Daardoor kamen wij op plaatsen  waar toeristen niet komen  omdat reisbureaus daar geen weet van hebben.

Doordat Jennifer Filipijnse is was het gemakkelijker om op deze plekken in contact te komen met de lokale bevolking.  Armoede is een groot probleem in het land en wij werden daar ook dagelijks mee geconfronteerd. Maar ook met de optimistische instelling van de inwoners, ondanks hun situatie.  Tijdens de reizen was er tijd genoeg om te mijmeren wat wij konden doen om te helpen.  Er zijn vele NGO’s actief in het land en veel kerkelijke organisatie helpen waar ze kunnen. Daarom besloten wij om voor een kleinschalige aanpak te kiezen en hulp te bieden daar waar wij konden controleren wat het resultaat was. Op onze projecten pagina gaan wij dieper in op onze aanpak.

 Een mooi idee, geweldig initiatief. Maar er moest dan wel geld binnenkomen en alleen sponsoren zoeken was niet ons idee. Onze voorliefde voor reizen, de kennis die wij inmiddels op deden tijdens onze reizen zorgde ervoor dat in een nabchtus van Banue naar Manilla het kwartje viel. Waarom zouden wij niet dezelfde reizen gaan organiseren voor anderen.

Inmiddels zijn wij zes jaar verder en hebben wij al veel reizen mogen organiseren. Gelukkig zijn onze mede reizigers zonder uitzondering enthousiast .  Net als wij, want ook voor ons is elke reis weer anders en leren wij ook voortdurend bij.